Italië staat migranten toch toe aan land te gaan op Sicilië

Een migrant wordt onder politiebegeleiding van boord gehaald.
AFP Een migrant wordt onder politiebegeleiding van boord gehaald.
De Italiaanse president Sergio Mattarella heeft zich er persoonlijk mee bemoeid dat 67 migranten naar een Siciliaanse haven mochten komen, nadat ze voor de Libische kust uit zee waren opgepikt. Dat melden Italiaanse media vandaag.

De minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, had gezegd dat de boot met 58 mannen en negen vrouwen en kinderen niet mocht aanleggen en "de groep misdadigers" beslist geen voet aan wal mocht zetten. Maar gisterenavond gebeurde dat toch in de Siciliaanse stad Trapani.

De migranten waren het afgelopen weekeinde door een Italiaanse sleepboot voor de Libische kust opgepikt. Een aantal van hen zou de Italiaanse bemanning zo hebben bedreigd, dat die zich op de brug van het schip insloot en de autoriteiten alarmeerde. De Italiaanse kustwacht nam de migranten op zee over. Justitie in Trapani onderzoekt nu de zaak.

Voor Salvini van de rechts-populistische partij Lega is het stoppen van de migrantenstroom een prioriteit. Afgelopen maand stopte hij de komst van schepen van hulporganisaties. Hij wil nu ook migranten weren die op marineschepen van Europese missies in de Middellandse Zee zijn beland.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • paul piens

  Een aantal illegale migranten zouden de Italiaanse bemanning zo hebben bedreigd, dat die zich op de brug van het schip insloot en de autoriteiten alarmeerde. Zo ver is het gekomen en weeral valt Europa op haar knieën. Nu weten deze illegalen voortaan wat te doen om hun zin te krijgen.

 • Peeters Freddy

  In Italië blazen ze warm en koud. En AZG zou beter Europa helpen dan illegalen en vluchtelingen.

 • Fons Casteels

  Als vluchtelingen voor de Libische kust uit zee gehaald worden, dan is de dichtst bijzijnde haven heel vermoedelijk een Libische haven. Waarom gaat de vluchtelingenindustrie hen DAAR dan niet veilig aan wal zetten?

 • dominique castelein

  die migranten gebruiken nu geweld,en toch blijven we ze binnenhalen en pamperen,in dit specifieke geval zullen ze wel in de gevangenis belanden of teruggestuurd worden naar herkomst,asap

 • Lucien De Saedeleer

  Een aantal van hen zou de Italiaanse bemanning zo hebben bedreigd, dit zooitje opsluiten en terug sturen ! Eens in Europa zijn dit de amokmakers ! Rechten voor hen = 0,0.