Italië redt 170 migranten op zee, maar verwijst ze door naar Malta

Archieffoto.
Photo News Archieffoto.
De Italiaanse kustwacht heeft vorige nacht 170 migranten gered in internationale wateren. Er wordt nu aan Malta gevraagd om de mensen op te vangen. Dat maakte de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (Lega) bekend.

Salvini stelt dat de boot van migranten zich bevond in een gebied waarvoor de hulpdiensten van Malta bevoegd zijn. Volgens de extreemrechtse politicus was bovendien een Maltees schip ter plaatse gekomen, maar heeft het geen hulp geboden.

"De Maltezen hebben het schip tot dichter bij het Italiaanse gebied begeleid. Een boot van de Italiaanse kustwacht heeft -zonder het ministerie van Binnenlandse Zaken te informeren- de migranten aan boord genomen, hoewel ze zich nog in het Maltese gebied bevonden", vervolgt Salvini. "Ik heb de Italiaanse boot gevraagd om de Maltese autoriteiten te contacteren (...) zodat er een haven beschikbaar wordt gesteld waar ze kunnen uitstappen."

In Italië is sinds juni een rechts-populistische regering aan de macht, die beloofd had strenger op te treden tegen de toestroom van migranten in het land. "Nadat we de voorbije jaren zowat 700.000 immigranten geaccepteerd hadden, denk ik dat Italië zijn plicht -en die van de anderen- meer dan vervuld heeft", besluit Salvini.
25 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • leen hanssens

  Van de kant van Europa geen woord, wanneer gaan deze mensen eens iets degelijks doen buiten hun zakken vullen?

 • diane colman

  Ja hoera roepen ze met de armen in de hoogte.... we zijn er...

 • Hugo Van Haevre

  Drenkelingen laat me niet lachen op de foto is de zee zo plat als de vijver bij ons in het park

 • Jan Van Rompaey

  En daarna terug naar het land van herkomst.(waar ze op het schip stapten).Ngo's zijn kleine gangsters die groot worden.

 • frans ackerman

  Victorie we hebben de lotto gewonnen.