Italië, Polen en aantal Duitse deelstaten heropenen restaurants en cafés

Photo News
In Italië, een van de landen die het meest getroffen zijn door de coronapandemie, en Polen mogen vandaag de cafés en restaurants opnieuw de deuren openen. Ook in bepaalde Duitse deelstaten kunnen inwoners weer uit eten en op café.

Italië was het eerste land ter wereld dat zijn volledige bevolking in lockdown plaatste in de strijd tegen het coronavirus. Vanaf 4 mei werden de teugels al wat losgelaten en vandaag gaat het land de tweede fase van de versoepelingen in. Niet alleen de horeca mag de deuren opnieuw openen, maar ook de Sint-Pietersbasiliek in Rome kan weer bezoekers ontvangen.

Op 24 uur tijd vielen in het land 145 doden door Covid-19. Dat is het laagste dagelijkse aantal sinds het begin van de lockdown op 9 maart, bleek zondag uit de meest recente cijfers van de Italiaanse civiele bescherming. Het totale dodental in het Zuid-Europese land ligt nu op 31.908, er raakten 225.435 mensen besmet.

In
Polen openen niet alleen restaurants en cafés, maar ook schoonheidssalons en sportzalen. Alle zaken moeten rekening houden met strenge veiligheidsmaatregelen. Zo mag er slechts een persoon per vier vierkante meter binnen. Kapsalons mogen enkel op afspraak werken. Afgelopen weekend werd het aantal mensen dat een religieuze dienst mag bijwonen opgetrokken.

In het land zijn in totaal meer dan 18.000 gevallen van het coronavirus vastgesteld. Er vielen in totaal ruim 900 doden.

In Duitsland worden de maatregelen in bepaalde deelstaten versoepeld, waardoor de horeca op verschillende plaatsen weer de deuren kan openen. 

Vanuit de sector klinkt er kritiek omdat de regels verschillen tussen de verschillende deelstaten en zelfs binnen de deelstaten zelf. 

Lees ook:

OVERZICHT. Het coronavirus wereldwijd en in België in kaart en grafiek

ANALYSE. Geen land in Europa doet het zo goed als Duitsland: wat is het geheim achter het succes van de ‘coronaweltmeister’? (+)

Wat als ik al een voorschot heb betaald? Wat als ik via een bookingplatform heb geboekt? Test Aankoop beantwoordt de 11 meest gestelde vragen over uw vakantie (+)
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stefanie van Dijk

  Mooi, kunnen we hier precies eerst zien wat er gebeurt als je cafés al terug open gooit, vooral voor Italië ben ik benieuwd hoe dit afloopt. Ja ik wil onderhand ook wel weer eens wat leuks gaan doen ipv eenzaam in mn kot zitten, maar ik heb ook geen zin in even een week of 2 los en dan weer terug in totale lock down

 • Natacha Verpoort

  Dat is de enige juiste beslissing! De meeste doden zijn 80 plussers en die kwamen zelfs hun bed niet uit! Moet je daarom een gans land gijzelen?

 • Michel Rooms

  Edgard Gielis, eenvoudig, omdat men anders Venezolaanse toestanden gaat krijgen en men geen economie meer heeft. De crisis die dan ontstaat is nog 1000 maal erger dan de corona crisis, de keuze is dus helemaal niet onlogisch, zelfs niet in Italië...

 • Koenraad Verstraeten

  Hier MOETEN we nog 3 weken wachten. En zonder dat we ergens een gezellig terrasje kunnen doen, van een lekker bakje koffie kunnen genieten of een smakelijk hapje eten zal ik ook voor de rest niet buiten komen. Behalve dan voor de noodzakelijke boodschappen in de plaatselijke supermarkten. En zeker al geen koopcentrum (Sint-Niklaas of Wijnegem).

 • Edgard Gielis

  italie dat begrijp ik niet zoveel doden of is dat verzonnen