Italië misselijk van uitspraken Ségolène Royal over Nutella

Ségolène Royal met de Franse president François Hollande.
EPA Ségolène Royal met de Franse president François Hollande.
Uitspraken van de Franse minister van Milieu over de chocoladepasta Nutella zijn in Italië niet best gevallen. De Franse bewindsvrouw Ségolène Royal riep eerder deze week de Fransen op te stoppen met het nuttigen van Nutella vanwege de gevolgen voor het milieu. Aangezien Nutella een paradepaardje is van het Italiaanse concern Ferrero is Rome bepaald niet blij met de oproep.

Volgens Royal wordt kostbaar oerwoud gekapt om de palmolie te produceren voor Nutella. Haar collega Luca Galletti sprong in de bres voor het Italiaanse bedrijf. "Ségolène Royal gedraagt zich zorgwekkend. Blijf af van Italiaanse producten. Vanavond op tafel: brood met Nutella'', reageerde hij. Het Italiaanse parlementslid Michele Anzaldi eiste excuses van Royal.

De chocoladepasta zal waarschijnlijk zondag onderwerp van gesprek zijn als de Italiaanse eerste minister Matteo Renzi de Franse president François Hollande ontmoet op de wereldtentoonstelling in Milaan. Later vandaag bood de Franse politica haar verontschuldigingen aan voor de uitlatingen. "Duizend excuses voor de polemiek over Nutella.''

"Ségolène Royal gedraagt zich zorgwekkend. Blijf af van Italiaanse producten. Vanavond op tafel: brood met Nutella'', reageerde hij.

Luca Galletti