Italië meldt laagste aantal nieuwe coronagevallen sinds start van epidemie

Illustratiebeeld.
Photo News Illustratiebeeld.
Italië heeft vandaag "slechts" 122 nieuwe gevallen van het nieuwe coronavirus gemeld, wat het laagste aantal is sinds de begindagen van de epidemie eind februari.

Het eerste officiële geval van het coronavirus in Italië werd gemeld op 20 februari. Op 26 februari ging het om 76 nieuwe besmettingen en de volgende dag om 252 nieuwe infecties. Tegen eind maart was het aantal nieuwe besmettingen per dag dramatisch toegenomen.

Vandaag bedroeg het totale aantal besmettingen 238.833, en zijn er met 18 nieuwe sterfgevallen al 34.675 coronadoden gevallen. Achttien doden is het laagste dagtotaal sinds 2 maart. Ook was het aantal actieve gevallen dinsdag in vergelijking met maandag met meer dan duizend afgenomen naar 19.573. 

Italië werd erg hard getroffen door de pandemie, en ging begin maart in lockdown. Begin mei startte de versoepeling ervan.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.