Italië laat 182 migranten op Ocean Viking ontschepen

Migranten aan boord van Ocean Viking.
AP Migranten aan boord van Ocean Viking.
Italië laat volgens hulporganisatie SOS Méditerranée toe dat 182 geredde migranten van het reddingsschip Ocean Viking aan land komen. De Italiaanse autoriteiten hebben de Siciliaanse havenstad Messina als veilige haven aangewezen, aldus de hulporganisatie gisteravond op Twitter.

"We zijn opgelucht dat Italië voor de tweede keer in een week tijd een haven opent voor mensen die op de Middellandse Zee zijn gered", aldus SOS Méditerranée.
Het reddingsschip Ocean Viking wordt beheerd door de hulporganisatie en door Artsen Zonder Grenzen.

De ministers van Binnenlandse Zaken van Duitsland, Frankrijk, Italië en Malta en vertegenwoordigers van Finland en de Europese Commissie zullen vandaag op Malta vergaderen over een verdeelmechanisme voor migranten die op de Middellandse Zee worden gered.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Billiet

  Binnen 2 weken staan die in België...zonder dat de EU "beslist" heeft over de verdeling...

 • Ben Strubbe

  Een slechte evolutie die alleen maar meer migranten zal aantrekken en de druk op onze welvaartsstaat zal doen toenemen. Deze mensen zullen nooit een volwaardig deel van onze maatschappij kunnen uitmaken.

 • Rudi Met den Ancxt

  Poort staat weer open

 • guy perain

  Ophouden moeten ze doen!! Stuur al dat volk gewoon terug vanwaar ze gekomen zijn!! Wij kunnen dat niet meer blijven slikken!!

 • LISIANE RECH

  En wanneer komt de volgende lading ??? Mensen Europa zit vol stop daar toch mee