Italië krijgt te maken met zwaar stormweer: strandgangers rennen voor hun leven

Italië krijgt te  maken met zwaar stormweer
rv Italië krijgt te maken met zwaar stormweer
Italië krijgt sinds zondag te maken met zwaar stormweer. Volgens weerdienst 3BMeteo werden vooral de regio’s rond Rimini in Emilia-Romagna, Ancona in de Marken alsook de Abruzzen getroffen. In die regio raakten achttien mensen gewond in Pescara. Nabij Ancona is iemand gestorven na een blikseminslag.

In Pescara was volgens het Italiaanse persbureau Ansa sprake van hagelbollen “zo groot als een sinaasappel”. De achttien gewonden, onder hen ook een zwangere vrouw, hadden dringende verzorging nodig omwille van snijwonden en kneuzingen, vaak aan het hoofd. Nabij Ancona heeft een blikseminslag een dode geëist. Beelden uit Numana, nabij Ancona, tonen hoe een strandbar instort. De burgemeester spreekt er via Facebook van grote schade.

In Milano Marittima, een strandoord 300 kilometer ten noorden van Pescara, raakte een vrouw zwaargewond toen een 200 jaar oude pijnboom omviel bij de passage van een tornado. In de zuidelijke regio Moliso zorgden stevige hagelbollen in Venafro voor schade aan daken, ramen en auto’s.

Op videobeelden is verder te zien hoe donkere wolken samentroepen boven een strand in de Abruzzen, in Tortoreto. De wind waait hevig en mensen brengen zichzelf in paniek in veiligheid. Te midden van het toeristische seizoen vlogen plots zonneschermen en ligzetels in het rond. 

Venetië kreeg het eerder deze week ook opnieuw zwaar te verduren. Zondag kon een ongeluk met een cruiseschip op het nippertje vermeden worden. De Costa Deliziosa ramde ei zo na enkele ferry’s en een jacht toen het gevaarlijk dicht langs de pier voer tijdens een regenstorm.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Markos Agios

    Overal duiken extreme natuurfenomenen op. De wereld en natuur is aan een opstand begonnen.

  • Ingrid Laethem

    Wij zaten op een terrasje met onze 2 kindjes (5 jaar en 4 maanden) en zijn op het nippertje gaan schuilen in een keukentje van een strandcabine... Echt angstaanjagend... Daarna overal omgewaaide bomen, overstroming en chaos... De regio is zwaar getroffen...