Italië geeft groen licht voor hogesnelheidstrein tussen Turijn en Lyon

Archiefbeeld
Getty Images/Westend61 RM Archiefbeeld
Italië heeft dan toch groen licht gegeven voor de hogesnelheidstrein tussen Frankrijk en Italië. De nieuwe trein moet het Italiaanse Turijn verbinden met het Franse Lyon.

Het miljarden kostende spoortraject, met een ongeveer 60 kilometer lange tunnel door de Alpen, is al jaren gepland. De bouw is al deels begonnen. Het traject zou treinritten tussen belangrijke Europese steden als Milaan, Venetië, Barcelona, Lissabon en Parijs aanzienlijk bespoedigen en meer goederenverkeer op de sporen brengen.

Binnen de Italiaanse regering woedde echter maanden een bittere strijd over de hogesnelheidslijn tussen de voorstanders van regeringspartij Lega en de tegenstanders van de vijfsterrenbeweging (M5S). De Italiaanse premier Giuseppe Conte sprak deze week dan toch zijn steun uit voor de controversiële hogesnelheidslijn (TAV).

Vrijdag kwam er een brief met de Italiaanse toestemming voor het project binnen bij het Innovation and Networks Executive Agency in Brussel. Dat meldde het Italiaanse persagentschap Ansa zaterdag.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Verbelen

    Met Fyra hogesnelheidstreinen ??

  • Remus Bogaert

    Vaneigens ging Italië dat goedkeuren , het is een kado van Europa voor de Italianen. De EU betaalt ! Ze moeten maar ja zeggen en dat is teveel voor sommigen van hen.

  • Dirk de Grave

    Tja, terwijl je voor een fractie van het geld ook twee luchthavens kan aanleggen.