Italië diep verontwaardigd door moord op agent: beroofd en neergestoken in centrum Rome

Mario Cerciello Rega.
Facebook Mario Cerciello Rega.
De gewelddadige moord op een Italiaanse politieagent heeft in Italië voor diepe verontwaardiging gezorgd. Het 35-jarige slachtoffer werd in Rome beroofd door twee mannen en daarna doodgestoken door een van hen. De twee daders hebben de Amerikaanse nationaliteit. Eerder had de Carabinieri - de Italiaanse gendarmerie - in een verklaring te kennen gegeven dat de dader een migrant uit Afrika zou zijn. 

Volgens officiële bronnen werd Mario Cerciello Rega vorige nacht beroofd door twee mannen. Ze eisten 100 euro van hem om hem in ruil zijn portemonnee terug te geven. Even later werd de politieman doodgestoken. Het incident deed zich voor in de centrale buurt Prati, vlak bij het Vaticaan.

EPA

Barbara Saltamartini, de afgevaardigde van regeringspartij Lega, beschuldigde de "buitenlandse misdadigers" van de misdaad en eiste nultolerantie voor "deze klootzakken". "Ik ben er zeker van dat ze hem zullen pakken”, voegt minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini toe. “Hij zal de rest van zijn leven boeten voor zijn daden door dwangarbeid uit te voeren." In Italië zijn er echter geen voorzieningen voor dwangarbeid in de gevangenis.

In een bericht op Facebook drukt de Italiaanse gendarmerie haar diepste medeleven uit. “Dit verlies treft alle 110.000 Carabinieri”, klinkt het.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Yvan Lindekens

    Twee verdachten zijn inmiddels opgepakt, waarvan er eentje zou bekent hebben. Het gaat om een Amerikaanse student. Ik wed dat ze in Italië al druk aan het overleggen zijn hoe ze zullen reageren, op een zoveelste compleet van de pot gerukte tweet van Truump, LOL.