Italianen vervolgen Ryanair en Wizz Air wegens omstreden handbagagebeleid

Ryanair.
REUTERS Ryanair.
De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft vandaag aangegeven dat ze prijsvechters Ryanair en Wizz Air gaat vervolgen omdat ze hun nieuw, omstreden beleid rond betalende handbagage niet hebben opgeschort. De mededingingsautoriteit had dat aan de Ierse en Hongaarse maatschappij gevraagd.

"De vraag om een supplement voor een essentieel element uit het contract van het luchttransport, handbagage, is een valse weergave van de reële prijs van een ticket en bemoeilijkt vergelijkingen van tarieven van verschillende maatschappijen, wat de consument in de war brengt", zei de mededingingsautoriteit bij haar eerste vraag op 31 oktober. 

Ryanair en Wizz Air beslisten om nog slechts een kleine tas toe te laten, die onder de zetel kan geplaatst worden. Ook consumentenorganisaties gingen al in het verzet tegen de maatregel.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frank willems

  Ik vlieg regelmatig met raynair en vind het spijtig dat ze hun prijzen gewoon een beetje duurder maken en veel zever zou dan verdwijnen, al vind ik het beleid betalen om grote hand bagage in het vliegtuig wel gerechtvaardig men moet ook niet aanschuiven aan de bagage afhandeling.

 • Peter Van de Velde

  Italië zoals gewoonlijk meer dan gelijk.

 • Jan Verstrepen

  Gangster bedrijven, die daarmee vliegt zorgt voor een schone toekomst voor de kinderen, gangsterbedrijven en hongerloontje met slaafjes.

 • Jens Moerveer

  Vlieg dan toch met een degelijke maatschappij. Als het niks mag kosten kun je ook niet kieskeurig zijn lijkt me.