Italianen mogen schieten op overvallers

Beeld ter illustratie.
Getty Images Beeld ter illustratie.
Het wordt voor Italiaanse rechters moeilijker om mensen te straffen die op overvallers schieten die hun eigendommen zijn binnengedrongen. Het Italiaanse parlement nam vandaag een wet aan die een dergelijke vorm van zelfverdediging legitiem maakt.

De wet op de zogenoemde “legitieme verdediging” is een overwinning voor vicepremier Matteo Salvini, leider van de rechts-populistische anti-immigratiepartij Lega.

Hoewel de gewelddadige criminaliteit in Italië de laatste jaren is verminderd, heeft Salvini het onderwerp altijd hoog op de agenda gehouden en publiekelijk burgers gesteund die vervolgd werden omdat ze op een overvaller hadden geschoten.

De wet is een overwinning voor de Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini.
EPA De wet is een overwinning voor de Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini.25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Tichmann

  Het enige doel waarvoor de mens alleen of samen met anderen gemachtigd is inbreuk te maken op de vrijheid van zijn medemens is zelfverdediging... Het enige doel waartoe in een beschaafde samenleving macht mag worden uitgeoefend tegen iemands wil, is het voorkomen dat een ander schade wordt toegebracht. Eigenbelang, fysiek of moreel, is geen voldoende reden... Eenieder is tegenover de samenleving alleen dáár verantwoording verschuldigd waar het zijn gedrag jegens anderen betreft.

 • guido vermeyen

  Als uitbater van een winkel kun je een overval verwachten....(zo redeneert hier het gerecht) dan mag je geen weerstand bieden, als je het toch doet ben je de pineut.

 • Eida Lam

  terecht

 • Lucien Mertens

  Goed zo, nu nog de politie in België...

 • Albert Hendrix

  Vind ik normaal