Italiaanse vulkaan Stromboli barst opnieuw uit

AP
De vulkaan de Stromboli in Italië is opnieuw uitgebarsten. De heftige explosie vond woensdag plaats, zei de brandweer. Tot nu toe zijn er geen aanwijzingen dat mensen gewond zijn geraakt. De brandweer zet blusboten en helikopters in om branden te bestrijden.

De Stromboli vormt een klein eiland voor Sicilië en is een van de meest actieve vulkanen ter wereld. Momenteel is het hoogseizoen waardoor het eiland - dat slechts vijfhonderd permanente bewoners telt - bezocht wordt door heel wat toeristen. 

De 900 meter hoge vulkaan barstte begin juli ook al uit. Toeristen raakten, door de reusachtige wolken van as en rook, in paniek en sommigen van hen sprongen in zee. Een bergbeklimmer kwam toen om het leven. Ook vielen er gewonden. Voor getroffen toeristen werd transport naar het naburige eiland Lipari geregeld.

Bekijk hier de beelden van de vorige uitbarsting: 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frans Peeters

    Gelukkig weer namiddag als de trekkers nog niet zijn gestart, een helm en stofmasker zal dan niet helpen. Ben vorig jaar mee geweest fantastisch maar nu de vulkaan zo actief is zouden ze de beklimmingen toch beter staken

  • robrecht Peeters

    gelukkig al geweest want zou me nu toch bedingen maken. Vakantie, hè, men moet het kind niet uit de venster hangen zoals vele andere Belgen...