Italiaanse transportsector staakt: vermijd woensdag het openbaar vervoer

Bij de actie zal het spoor stilliggen van 9 tot 17 uur.
AP Bij de actie zal het spoor stilliggen van 9 tot 17 uur.
Wie deze week het openbaar vervoer wil gebruiken in Italië, houdt woensdag best rekening met zware hinder. De bonden kondigden voor die dag een nationale staking voor de transportsector aan. In de luchtvaart zijn er vrijdag stakingsacties gepland.

Met hun acties onder de slogan “we willen het land opnieuw in beweging brengen” willen de bonden de regering aanmanen om de transportinfrastructuur te verbeteren. Ze vragen ook betere regelgeving om een ongebreidelde concurrentieslag te voorkomen.

De oproep gaat uit van verschillende vakbonden. Ze kondigden dit weekend aan dat er stakingen zullen zijn bij het openbaar vervoer, inclusief het spoor, het goederentransport, de scheepvaart, havens, snelwegen, taxibedrijven en autoverhuurders. Het openbaar vervoer zal in de grote steden van het land gedurende vier uur stilliggen. Bij de Italiaanse spoorwegen loopt de actie van 9 tot 17 uur.

Vrijdag zal er tussen 10 en 14 uur geen vliegtuig vliegen. Enkel de luchtverkeersleiders nemen niet deel aan de actie, dixit de bonden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.