Italiaanse schutter (28) heeft geen spijt van aanval op Afrikaanse voorbijgangers

Verdachte Luca Traini (28).
AP Verdachte Luca Traini (28).
De 28-jarige Luca Traini, die gisteren zes personen neerschoot in de Italiaanse stad Macerata, heeft geen spijt van zijn daad. Hij zou uit wraak gehandeld hebben, zo melden Italiaanse media.

Traini opende vanuit zijn auto het vuur op voorbijgangers in Macerata. Hij zou het daarbij specifiek gemunt hebben op Afrikaanse migranten. De zes gewond geraakte personen overleefden de beschietingen. 

Volgens Italiaanse media  wilde Traini daarmee wraak nemen voor de moord op zijn 18-jarige stadsgenoot Pamela Mastropietro. D
e jonge vrouw liep afgelopen maandag weg uit een revalidatiecentrum voor drugsverslaafden. Zij was daarna enige tijd spoorloos, maar werd later in stukken gesneden teruggevonden in twee koffers langs de kant van de weg. Een Nigeriaanse man is aangehouden als verdachte.

Wraak

Volgens Italiaanse media gaf Traini direct na zijn daad aan uit wraak gehandeld te hebben. "Ik heb gedaan wat gedaan moest worden", zei hij tegen de agenten. In zijn auto werden meerdere nog ongebruikte kogels aangetroffen. De politie hield hem echter aan voor hij die kon gebruiken. De man had een wapenvergunning voor sportief gebruik.

Traini zit momenteel vast op verdenking van poging tot moord uit racistische motieven. Hij wacht de behandeling van zijn zaak af in dezelfde gevangenis als waar de Nigeriaanse verdachte in de zaak Pamela Mastropietro momenteel verblijft. Daarbij wordt er volgens een woordvoerder wel voor gezorgd dat de man "ver gehouden wordt van andere gekleurde verdachten."

De auto van Luca Traini wordt doorzocht na de schietpartij.
REUTERS De auto van Luca Traini wordt doorzocht na de schietpartij.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • annie dupont

  hier vergoelijken sommigen de moord op onschuldige mensen omwille van hun huidskleur. beseffen die niet hoe dom ze zijn ? mensen vermoorden is NOOIT goed . geen enkel excuus . maar extremisten zullen altijd een reden vinden om het goed te praten . man man , wat een mentaliteit

 • guido vermeyen

  De kruik gaat zo lang te water tot ze breekt, als de overheid zijn autochtone mensen in de kou laat staan, zoals hier, gebeuren er nare dingen om ons heen. De druppel die de emmer laat overstromen, zover mag het eigenlijk niet komen, en dan komen ze af: psychologen, sociologen en andere logen, uitleg geven over dat fenomeen. tis om te bleiten.

 • Murat Kaplan

  Wat deze man gedaan heeft begrijpen jullie zie ik hier??? Als deze man niet op onshuldige mensen had geschoten maar enkel op de dader ja dan begreep ik deze man ook ! Dat ze zo gekke mensen toelaten begrijp ik niet ja europa heeft gefaald met deze vluchtelingen .

 • johny daneels

  Rasisme is erg, maar een onschuldig meisje van 18 vermoorden, in stukken snijden, in 2 valiezen dumpen, wat is dat dan, het zal uw dochter maar wezen

 • ali chaouki

  Mensen hoor jullie zelf eens hoe jullie bezig zijt als je het goed keurt ben je niet beter dan die blanke,zwarte of bruine crimineel