Italiaanse scholen openen pas in september

De Italiaanse premier Giuseppe Conte.
REUTERS De Italiaanse premier Giuseppe Conte.
In Italië, een van de zwaarst getroffen landen door de coronacrisis, blijven de scholen dicht tot september. Dat heeft premier Giuseppe Conte gezegd in een interview met ‘La Repubblica’. Hij wil de "strategisch" belangrijke economische activiteiten wel binnenkort opnieuw opstarten.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De overheid voorziet een afbouw van de lockdownmaatregelen in vier fasen, de eerste gaat morgen al in. Over de scholen was tot nu toe echter nog geen duidelijkheid gegeven. De zomervakantie begint er normaal van 8 juni en duurt tot 17 september.

In de eerste fase moet prioriteit gegeven worden aan productie- en industriesectoren die op de export gericht zijn. Een week later volgen dan de bouwsector en de textiel- en mode-industrie. Op 11 mei is het de beurt aan kleding-, schoenen- en andere winkels. Als laatste mogen bars, restaurants en kappers hun deuren weer open op 18 mei, aldus ‘Corriere della Sera’.  “Maar alles hangt wel af van de infectiecurve”, klinkt het.

Geen airco
Andere kranten spreken voor de horeca over de tweede helft van mei, maar noemen geen datum. Klanten moeten minstens een meter afstand van elkaar bewaren en mogen niet in ruimtes met airconditioning gezet worden. Daar zou het virus zich immers makkelijker kunnen verspreiden.

De anticoronamaatregelen in Italië zijn de strengste van Europa. Op 12 maart moesten alle winkels dicht met uitzondering van supermarkten en apotheken. De corona-uitbraak heeft minstens 26.300 levens geëist in Italië. Het is daarmee na de Verenigde Staten het zwaarst getroffen land ter wereld.

Lees ook: Gouden tijden voor online sekswerk: “Ik verdien nu zo’n 20.000 tot 30.000 euro per maand” (+)
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • mario vitali

  Als de scholen open gaan is zeer gevaarlijk .italie doet er goed aan pas open te gaan in sept.

 • Peter Janssen

  Zou men hier beter ook doen... Die maand school gaat het oh zo grote verschil niet maken..

 • An De Clercq

  In Italië hecht men zo te zien meer belang aan de veiligheid en de bescherming van de kinderen. Top!

 • Geert jonckheere

  We gaan hetzelfde moeten toepassen vrees ik. Anders krijgen we het aantal zieken niet onder controle!

 • Mario Knapen

  De scholen in Italie pas open vanaf september is een heel wijze beslissing. Dit had hier ook moeten gebeuren. We kunnen wel nog altijd zelf beslissen om onze kinderen ook tot dan thuis onderwijs te geven voor wie dit mogelijk is.