Italiaanse politie vindt schat van 4 miljoen euro in tuin van drugshandelaar

Beeld ter illustratie.
THINKSTOCK Beeld ter illustratie.
In een kous onder de matras of in een snoeppot in de kast: mensen verstoppen al graag eens cash geld in hun huis. Een drugshandelaar in de buurt van het Noord-Italiaanse Turijn dacht er ook zo over en verborg zijn geld in een put in de tuin. Maar waar het bij de meeste stervelingen gaat om een paar 100 euro, zag deze jongen het groter: toen de politie zijn tuin omspitte, trof ze een doos aan met 4 miljoen euro, 26 Rolex-horloges, juwelen en andere waardevolle spullen.

De man wordt ervan verdacht lid te zijn van een drugsnetwerk dat cocaïne importeerde vanuit Zuid-Amerika voor rekening van de 'Ndrangheta, de Calabrese maffia. In het kader een onderzoek daaromtrent werden 15 arrestatiebevelen uitgevaardigd.

Volgens de politie gaat het om een van de grootste drugsnetwerken in Italië. In de loop van het onderzoek, dat maanden duurde, werd 415 kilogram cocaïne -ter waarde van ongeveer 35 miljoen euro- in beslag genomen tijdens drie acties in de haven van Valencia. Er werd ook beslag gelegd op onroerende goederen, bankrekeningen, vennootschappen en wagens ter waarde van acht miljoen euro.