Italiaanse politie vat opnieuw in België gezochte gangster

getty
De Italiaanse politie is er voor de tweede keer in een paar dagen tijd in geslaagd om een man te vatten die in België gezocht werd. Opnieuw ging het om een mensenhandelaar. Deze keer was het iemand die veroordeeld was tot 15 jaar cel.

Het waren de carabinieri in Milaan die de gangster (34) maandag om 17 uur oppakten. De man – een Italiaan uit Lentate sul Seveso, ten noorden van de modestad Milaan – werd tegengehouden bij een routinecontrole op straat in de wijk Brianzola. Tegen hem bleek een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd te zijn omdat hij illegale immigranten smokkelde en zich schuldig had gemaakt aan bendevorming.

Vriendin

Volgens de carabinieri was hij daarvoor in België veroordeeld tot 15 jaar cel. Intussen is de procedure opgestart om hem aan ons land uit te leveren.


Afgelopen weekend vatte de Italiaanse politie ook al een in België gezochte man (29) in Monteroni D’Arbia, een kleine gemeente in de provincie Siena. Die man wordt ervan verdacht een kopstuk te zijn in een netwerk van mensenhandelaars. De Albanees werd gearresteerd toen hij zijn vriendin een bezoekje bracht. Ook hij zal vermoedelijk uitgeleverd worden aan België. Hij zou volgens Italiaanse media in ons land een gevangenisstraf riskeren van 20 jaar.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lucien Switten

  20 jaar? Dat wordt in praktijk max 5 jaar enkelband ...

 • Rachel Cousse

  Hou die gangster in Italië aub. Want België is het paradijs voor criminelen en leeglopers. Voeg Vlaanderen (terug) bij Nederland en de rest bij Frankrijk en Duitsland,,,of whatever, want hier in België zijn ze veel te stom om een land te regeren, geen enkele normale burger voelt zich nog veilig. Ik was vroeger best fier op ons kleine landje, er schiet ondertussen niets van over.

 • Freddy Madou

  Best dat die Italiaanse politie er nog is , want van de Belgische moet je niet veel verwachten idem de rechtbanken.

 • Paul Van Hooland

  En nu dames en heren , na het puike werk van Italiaanse politie , ons loslatend gerecht in gereedheid . Zo kan men terug herbeginnen . Van Hooland Paul