Italiaanse politie neemt meer dan 1.600 wagens van Roemeense bende in beslag

Archieffoto.
Shutterstock Archieffoto.
De Italiaanse politie heeft 1.665 auto's van een Roemeens crimineel netwerk in beslag genomen. Ze dienden onder meer om mensen in het noorden van Italië en Spanje op straat te beroven.

Acht mensen belandden in voorlopige hechtenis, een iemand staat onder huisarrest. Sommige verdachten werden in Spanje en Groot-Brittannië gevat met behulp van Europese arrestatiebevelen.

De politie vond naar eigen zeggen bewijzen voor 102 diefstallen of overvallen. Het gaat om 42 Roemeense verdachten van de Romagemeenschap. Het onderzoek duurde meer dan twee jaar.

Knuffels
De verdachten reden rond en stopten om een voorbijganger om de weg te vragen. Een vrouw stapte vervolgens uit het voertuig om behendig waardevolle spullen zoals bijvoorbeeld horloges te stelen. Intussen knuffelde ze het slachtoffer. Meestal waren oudere mensen het doelwit.

Het netwerk maakte volgens de Carabinieri op deze manier enkele miljoenen euro's buit. Die gebruikten ze om luxewagens en villa's te kopen, daarmee pronkten ze op sociale media.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • raul mechelen

    En hier? Al die Roemeense, Pools nummerplaten op onze wegen! Zwartwerkers of criminelen? Wie durft die wagens in beslag te nemen en die eigenaars op politiekantoor wat vragen te stellen? Ze staan gewoon overal geparkeerd! Simpel! Zelf op de parking van een Brico staan Poolse wagens !