Italiaanse jeugdbende gearresteerd die zestiger wekenlang martelde

Illustratiebeeld
Getty Images Illustratiebeeld
In Italië zijn acht leden van een jeugdbende gearresteerd omdat ze een gepensioneerde zestiger bestolen en gemarteld zouden hebben. De acht die zichzelf “The Orphanage Group” noemen, filmden zelfs hoe ze de oude man herhaaldelijk in elkaar schopten en sloegen met stokken. Enkele dagen geleden stierf hij aan zijn verwondingen. 

De Italiaanse jeugdbende - afkomstig uit Manduria - bestaat uit acht leden waarvan er zes nog maar net 17 jaar oud zijn. De twee overige leden zijn 19 en 22 jaar oud. Ze zouden zich bij wijze van tijdsverdrijf geïnspireerd hebben op de film ‘A Clockwork Orange’ waarin een jeugdbende genoegen schept uit tal van criminele activiteiten, en geweld een onmisbaar ingrediënt is.

Het slachtoffer van de groep Italiaanse jongeren was de 65-jarige Antonio Cosimo Stano, die overigens kampte met een verstandelijke handicap waardoor hij zichzelf niet kon verdedigen en evenmin hulp zocht. De man zou volgens Italiaanse media meer dan een maand zodanig onder handen zijn genomen dat hij niet meer buiten durfde te komen en weigerde te eten. 

Op videobeelden op sociale media is te zien hoe de jongeren de man pijnigen, hem omsingelen en achtervolgen wanneer hij probeert te ontsnappen. Bovendien stal de jeugdbende vrijwel alles wat de oude man bezat. 

Nadat zijn buren doorhadden dat er iets niet klopte, lichtten zij de politie in. Die verwittigden op hun beurt een dokter. De inmiddels ondervoede man werd opgenomen in het ziekenhuis waar hij enkele dagen later, op 23 april, stierf aan inwendige bloedingen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • frank triolet

    Dat is moord