Italiaanse burgemeester aangehouden voor hulp aan clandestiene immigratie

Photo News
In het zuiden van Italië is een burgemeester van de gemeente Riace, die het voortouw nam in het onthaal van vluchtelingen, gearresteerd. Dat heeft het parket van Locri bekendgemaakt. Domenico Lucano wordt verdacht van het helpen van clandestiene immigratie.

In het bijzonder is de burgervader, onder meer op basis van telefoongesprekken, ervan beschuldigd verstandshuwelijken tussen inwoners van zijn gemeente en buitenlandse vrouwen op stapel te hebben gezet, zodat deze laatste een verblijfsvergunning zouden krijgen.

Ook is Lucano, in 2010 uitgeroepen tot derde beste burgemeester ter wereld, verdacht van onregelmatigheden bij de financiering van de huisvuilophaling in Riace.

De burgemeester is onder huisarrest geplaatst. 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Els Vervoort

  Beste burgemeester? Wij hebben er ook zo 1 in Gent. Hoe multicultureler en hoe inschikkelijker voor illegalen hoe beter de burgemeester blijkbaar. De chaos en criminaliteit wordt totaal niet in rekening gebracht. Ik kan al raden welk clubje zich bezighoudt met dergelijke verkiezing, globalisten of anarchisten zoals Soros, of toch iets in die richting.

 • Luc Bartholomeus

  Extreem rechts maar dus wel degelijk het verschil. Kan ook hier betekenisvol zijn

 • Jos Plessers

  Sta van niks meer te kijken

 • Rony De Sutter

  Er bestaat nog gerechtigheid. Soms.

 • frank triolet

  Zijt maar gerust in heel Europa verdienen ze er aan, uit liefdadigheid doen ze het zeker niet.