Italiaanse ‘Bonnie en Clyde’ opgepakt die beweerden kledij van George Clooney te verkopen

Hollywood-ster George Clooney.
AFP Hollywood-ster George Clooney.
In Thailand zijn afgelopen weekend twee Italianen opgepakt die zich voordeden als steracteur George Clooney. Ze misbruikten de naam van de Hollywood-ster om geld te werven voor een vals kledingbedrijf.

De twee werden sinds 2013 gezocht door de internationale politieorganisatie Interpol. Clooney spande al in 2010 een zaak tegen Francesco Galdelli (58) en Vanja Goffi (45) aan, omdat zij zonder toestemming zijn naam hadden misbruikt. Dat jaar legde de steracteur voor de rechtbank van Milaan ook een getuigenis af. 

In hun thuisland worden de Italianen verdacht van meer fraudezaken. Ze verdienden er geld door zogezegd Rolex-horloges te verkopen en vervolgens pakjes zout op te sturen naar hun slachtoffers. Galdelli en Goffi wisten jarenlang uit de handen van de politie te blijven en konden zelfs Italië ontvluchten. Het koppel kreeg de bijnaam ‘Italiaanse Bonnie en Clyde’, naar analogie met het Amerikaanse bankroversduo.

Met behulp van drone-opnames werden ze opgepakt in een buitenwijk van de badplaats Pattaya, na een gezamenlijke operatie van de Thaise en Italiaanse autoriteiten. Tijdens verhoren bekende Galdelli dat hij claimde dat hij George Clooney was en zo mensen wou misleiden om geld op te sturen.

Het Italiaans koppel werd zaterdag opgepakt.
AP Het Italiaans koppel werd zaterdag opgepakt.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.