Italiaanse autoriteiten redden 57 migranten van boot vlakbij onbewoond eilandje Lampione

EPA
De Italiaanse douane en kustwacht heeft 57 migranten op zee gered en naar het eiland Lampedusa gebracht, zo heeft het Italiaanse persbureau Ansa bericht. De migranten waren aan boord van een boot die ter hoogte van het onbewoonde eilandje Lampione werd onderschept.

Volgens Ansa waren er een zwangere vrouw en een jongen met een zenuwinzinking onder de opvarenden. Die laatste kreeg bezoek van een arts, voor hij zich bij de overige migranten voegde in een opvangcentrum.


Ansa zegt dat de migranten wellicht Tunesiërs zijn.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • André Van Laethem

  Ze weten heel goed, ook al zijn het illegalen hoe ze moeten navigeren of hebben die bootjes allemaal gps,plotter en ais of radar aan boord ? Als je op de website van marinetraffic de naam open arms intijpt zie je hoe die boot vaart en waar hij is.

 • Toon Schouteden

  Nu stop toch eens met te betitelen als "op zee gered". Die mensen worden niet gered, doch op 'n luxueuzere manier naar Europa gebracht! Schandalige toestanden vind ik dat. Misschien moeten Spanjaarden die graag naar Italië op vakantie gaan, in de toekomst met 'n rubberbootje de Middellandse zee opgaan: die worden dan ook van gratis transport voorzien door 'n zogenaamde "reddingsboot".

 • Johanwaroux Josveislos

  Wie gaat er ons redden?

 • Noël Claes

  Langs de ene kant wil men ze niet van boord laten gaan, maar nu gaan ze zelf helpen om aan land te gaan ??????