Italiaans schip redt honderd migranten op Middellandse Zee

Archiefbeeld, een medewerkster van de ngo Mediterranea Saving Humans.
AP Archiefbeeld, een medewerkster van de ngo Mediterranea Saving Humans.
Een Italiaanse hulporganisatie heeft een honderdtal migranten op de Middellandse Zee gered. Ze zaten aan boord van een overvolle sloep. Volgens de ngo Mediterranea Saving Humans bevinden zich onder de migranten 26 vrouwen, 22 kinderen jongeren dan tien jaar en minstens 6 andere minderjarigen. Zeker 8 vrouwen zouden zwanger zijn.

De migranten bevinden zich nu aan boord van de "Mare Jonio". Het schip wacht nu op instructies van het Italiaanse marinecoördinatiecentrum. Meteen zijn er twee schepen met bootvluchtelingen in het centrum van de Middellandse Zee onderweg. 

De minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini verbood gisteren een Duits reddingsschip met zowat honderd migranten aan boord aan te leggen. De Italiaanse minister weigert quasi systematisch om reddingsschepen met migranten aan boord toegang te verlenen tot Italiaanse havens. Hij klaagt erover dat de andere lidstaten te weinig doen om inkomende migranten over te nemen van Italië. 
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eva Munet

  "Redden" , daar stel ik mij toch iets anders bij voor.

 • Tamzin Andersen

  Natuurlijk moeten drenkelingen gered worden, maar ze moeten niet naar Europa gebracht worden, toch simpel ? “Dat ras” klinkt niet erg politiek correct, maar dat ze zich ongebreideld voortplanten en hun kinderen zien als bron van inkomsten, klopt wel. Ik ken er die daar openlijk voor uitkomen.

 • Gerry Cle

  Als reddingsschepen van NGO's die mensen niet mag redden moeten de schepen van de marine dat maar doen. Mensen in nood laten verdrinken is GEEN oplossing. PS: de prijs van de meest walgelijke reactie gaat naar diane colman. Van haar beschrijving van 'dat ras' voel ik me niet goed.

 • goethals michel goethals

  niemand heeft hun gezegd vanop zee te gaan.....die mensen zijn moordenaars daar ze hun eigen kinderen verdrinken.....normale mensen doen dit niet.....maakt eens uw kind vast aan lege flessen en gooi hem in het kanaal....misschien zal hij niet verdrinken maar als de politie komt vliegt U met uw zotte toeren den bak in ....zeker en vast

 • Billy Valcke

  Ja en toch zullen ze binnen komen.hoe dan ook.ze zullen blijven komen.