Ga naar de mobiele website
^ Top

Italiaans ouderpaar en zoontje (11) overleden na val in vulkaankrater

EPA
Een vader, moeder en een van hun kinderen uit Turijn zijn vandaag om het leven gekomen na een val in een vulkaankrater bij Napels. Volgens de politie wilden de ouders hun zoontje redden dat in verboden gebied in een spleet was gevallen. Het is onduidelijk of ze stierven door giftig vulkaangas of door gesmolten lava.

Een 7-jarig zoontje overleefde het drama, zo verklaarde de politie tegenover Italiaanse media. Een ooggetuige spreekt van 'de meest verschrikkelijke scène' die hij ooit heeft gezien. "Ik zag een kind weglopen en huilen, niet wetende dat ik even later getuige zou zijn van een vreselijk drama. Een ouder persoon holde het kind achterna als een wanhopige toeristische gids. Daarna volgde nog iemand. Binnen een paar minuten waren ze alle drie verdwenen in een spleet."

De slachtoffers zijn Massimiliano Carrer (45), Tiziana Zaramella (42) en hun zoontje Lorenzo (11). De krater bevindt zich in de Flegreïsche Velden, een reeks oude vulkaankraters die dagelijks bussen vol toeristen en Italiaanse schoolkinderen trekt. De gloeiend hete lavavelden liggen vlak onder het aardoppervlak.

Geologen monitoren het gebied door de temperaturen te checken en door chemische analyse van de vulkaangassen. Daaruit bleek dat de vulkaanvelden de afgelopen tien jaar zo'n 30 centimeter omhoog zijn gekomen.

Ik zag een kind weglopen en huilen, niet wetende dat ik even later getuige zou zijn van een vreselijk drama

- Een ooggetuige
EPA
EPA
EPA
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug