Italiaan toont Angela Merkel, Michelle Obama en Brigitte Macron als slachtoffers van huiselijk geweld

De Duitse bondskanselier als slachtoffer van huiselijk geweld.
rv De Duitse bondskanselier als slachtoffer van huiselijk geweld.
De Italiaan AleXsandro Palombo doet opnieuw van zich spreken met foto’s van ‘s werelds bekendste vrouwen die hij portretteert als slachtoffers van seksueel en huiselijk geweld.

De kunstenaar schuwt de controverse nooit en wil iedereen eraan herinneren dat vrouwen anno 2020 nog steeds in aanraking komen met dit soort geweld, alleen maar omdat ze vrouw zijn.

De straatkunstenaar plakte zijn affiches in de buurt van de universiteit van Milaan op. Na een soortgelijke campagne in 2015 waar hij foto’s van een gehavende Madonna, Angelina Jolie en Emma Watson liet zien, koos hij ditmaal voor bekende powervrouwen uit de internationale politiek.
 Eerder toonde hij ook al vrouwelijke iconen uit de stripwereld als Marge Simpson en Olijfje van Popeye met een bloedneus en een blauw oog.

Geweld tegen vrouwen is een wereldwijd probleem dat geen uitsluitsel maakt in ras, klasse of religie, stelt Palombo aan de kaak.   

Michelle Obama
AleXsandro Palombo Michelle Obama
Hillary Clinton
AleXsandro Palombo Hillary Clinton
Brigitte Macron
AleXsandro Palombo Brigitte Macron
.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • judith wouters

    Denkt men nu dat dit helpt? Het zou dan al niet meer voorkomen.