Israëlische straaljagers bombarderen doelwitten van Hamas in Gaza

Tientallen Palestijnen protesteerden gisteren opnieuw in de grensstreek tegen de Israëlische onteigening van Palestijnse gronden. Een 15-jarige jongen liet daarbij het leven.
AFP Tientallen Palestijnen protesteerden gisteren opnieuw in de grensstreek tegen de Israëlische onteigening van Palestijnse gronden. Een 15-jarige jongen liet daarbij het leven.
De Israëlische luchtmacht heeft afgelopen nacht verscheidene raketaanvallen uitgevoerd op doelwitten in de Gazastrook. Er werden militaire installaties van de radicale Palestijnse organisatie Hamas en een tunnel in het zuiden van de Gazastrook vernield.

De Israëlische straaljagers "viseerden een tunnel in het zuiden van de Gazastrook die gebruikt wordt voor terreuraanvallen, en verscheidene terroristische sites in militaire kampen over de hele Gazastrook", meldt het leger in een mededeling. Tijdens het offensief werden vanuit de Gazastrook ook een aantal raketten afgevuurd op het zuiden van Israël. 

Handgranaat

De luchtaanvallen vormden het Israëlische antwoord op een Palestijnse aanval met een handgranaat op een Israëlische eenheid in de buurt van de grensstad Rafah. Daarbij raakte één soldaat lichtgewond.

Gisteren was het in de grensstreek ook al tot gewelddadige confrontaties tussen Palestijnen en Israëlische soldaten gekomen. Daarbij werd een 15-jarige Palestijnse jongen dodelijk getroffen in de borststreek. Tientallen anderen raakten gewond.

Meer dan 100 doden

Al maanden protesteren Palestijnen wekelijks tegen de Israëlische onteigening van Palestijnse gronden. Het geweld kostte sinds eind maart al aan ongeveer 140 Palestijnen het leven, aldus een balans van het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid.

De Palestijnse betogers eisen het einde van de inmiddels tien jaar durende blokkade van de Gazastrook en een recht op terugkeer naar gebieden die Israël heeft ingepalmd.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Danny Govaerts

    Indien het om bezet gebied gaat en het eigendomsrecht kan aangetoond worden zonder dat er ooit voor vergoed is moet de verenigdenatie hier voor een oplossing zorgen. Zij hebben destijds het begin van het probleem veroorzaakt..

  • Dirk Van der Weeën

    Hoe durven die zich noemen "het uitverkoren volk" ,ik heb hier een andere naam voor maar ik ga hem niet zetten want dan wordt deze reactie terug niet geplaatst.