Israëlische soldaten doden 17-jarige Palestijn op Westelijke Jordaanoever

De moeder van de 17-jarige jongen rouwt om haar doodgeschoten zoon.
REUTERS De moeder van de 17-jarige jongen rouwt om haar doodgeschoten zoon.
Israëlische soldaten hebben bij rellen in de buurt van Ramallah, op de Westelijke Jordaanoever, een 17-jarige Palestijn doodgeschoten. Dat heeft het Palestijnse ministerie van Gezondheid meegedeeld. Het Israëlische leger zegt dat de Palestijnse jongen "een vuurwapen leek te dragen".

Er namen vandaag tientallen Palestijnen deel aan een gewelddadig protest van de Palestijnen in het dorp Deir Nidham, ten noorden van Ramallah. Volgens het Palestijnse ministerie opende een van de Israëlische soldaten het vuur en kreeg de 17-jarige Palestijn daarbij een kogel in het hoofd.

In een reactie bevestigt het Israëlische leger dat er geschoten werd op een Palestijnse jongeman die "een vuurwapen leek te dragen". Of hij ook echt een wapen bij zich had, kan volgens de lokale krant Times of Israel niet worden bevestigd. "De omstandigheden worden onderzocht", zo klinkt het bij het leger.

Sinds de Amerikaanse president Donald Trump op 6 december verklaarde dat hij Jeruzalem tot hoofdstad van Israël zal benoemen, is de onrust in de regio weer toegenomen. Het nieuwe protest heeft al aan veertien Palestijnen het leven gekost.