Israëlische raketaanval op luchthaven Damascus

Archiefbeeld: bewoners tussen het puin na een luchtaanval op Damascus in februari 2018.
REUTERS Archiefbeeld: bewoners tussen het puin na een luchtaanval op Damascus in februari 2018.
Israël heeft de internationale luchthaven van Damascus met raketten aangevallen. Dat berichten de Syrische staatsmedia. Volgens het door de staat gecontroleerde persagentschap Sana zaterdag, dat militaire bronnen citeert, zijn de raketten neergehaald. Er is niets bekend over schade of slachtoffers. Omwonenden spreken van explosies in de omgeving van de luchthaven.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, de organisatie die het Syrische conflict monitort, zegt dat de raketten vermoedelijk door Israël zijn afgevuurd en in de omgeving van de luchthaven neergekomen zijn. Er zouden wapendepots getroffen zijn. Israël bevestigt zelden aanvallen op Syrië.

Het Israëlische leger bombardeerde recent meerdere doelwitten in het naburige Syrië. Waarnemers menen dat de aanvallen meestal Iraanse strijders en de Hezbollah tot doel hebben. 

Israël wil verhinderen dat door Teheran ondersteunde troepen in Syrië zich verder uitrusten. Israël, en daarmee ook bondgenoot VS, beschouwen Iran als het grootste probleem in het Midden-Oosten. Ze manen Rusland aan de Iraanse invloed in Syrië te beperken. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sharon Debeul

  Als Syrië Iran uitnodigd IS mee te helpen verslaan, dan is het bombarderen van Syrië en Iran in Syrië een rechtstreekse hulp aan IS door Israël. Syrië jullie hebben het volste recht om op deze raketaanvallen militair te reageren.

 • Frans Peeters

  En geen kritiek op Israel aub,VN slaapt verder

 • Jef Heffens

  Zolang Syrië gebruik maakt van Iraanse hezbollah strijders zullen er militaire acties vanuit Israël worden ondernomen. Israël zou wel heel naïef zijn om dat niet te doen.

 • magda de buyser

  Schending van oorlogsrecht.

 • Marc Hazelaar

  Daar waar Iran een niet te onderschatten vuil spelletje speelt...maar daar rapporteren we niets over...