Israëlisch leger ontmijnt dooplocatie Jezus

Het mijnenveld werd opgeruimd door het Israëlische leger.
AP Het mijnenveld werd opgeruimd door het Israëlische leger.
Het Israëlisch leger (IDF) heeft zondag bekendgemaakt het grootste mijnenveld in het gebied rond één van de meest heilige plaatsen van het christendom te hebben schoongeveegd.

Het mijnenveld bevond zich op de plaats aan de rivier de Jordaan waar volgens het Nieuwe Testament Johannes de Doper Jezus Christus heeft gedoopt. Het bedevaartsoord staat bekend als Qasr al-jahoed (Joods Kasteel) en bevindt zich op de Westelijke Jordaanoever, helemaal onder Israëlische controle.

Het opruimen van het mijnenveld maakt "deel uit van een plan om de doopsite zodanig in te richten dat burgers en toeristen die veilig kunnen bezoeken en (er) bidden", zegt het IDF.

Het mijnenveld bevatte meer dan negenhonderd springtuigen die daar in het begin van de jaren zeventig zijn geplaatst tegen troepen die toen dreigden Israël vanuit het oosten binnen te vallen, aldus het IDF.

De site stond vanaf 1948 onder Jordaanse controle, toen Israël werd gesticht, tot de Zesdaagse Oorlog van 1967 en waarbij Israël de Westelijke Jordaanoever op Jordanië veroverde.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ivan Willems

    Eindelijk.

  • Michel Waegenaere

    Aan iedereen..lees gewoon hardop de titel en laten we eens reflecteren alsjeblieft.....Ik heb hier echt veel verdriet van...