Israëlisch leger doodt Palestijn die over hek aan grens met Gazastrook was geklommen

Een gewonde Palestijn wordt naar het ziekenhuis gebracht.
AFP Een gewonde Palestijn wordt naar het ziekenhuis gebracht.
Het Israëlische leger heeft maandag op een groep Palestijnen geschoten die de over het hek aan de grens met de Gazastrook was geklommen. Eén Palestijn kwam daarbij om het leven, een andere raakte gewond, aldus het leger.

Volgens het Israëlische leger staken vier Palestijnen met "messen en brandbare materialen" het hek over in het zuiden van de Gazastrook, en "probeerden ze een onbemande scherpschutterspost in brand te steken".

Militairen "achtervolgden de terroristen en schoten op hen". Een van hen kwam om het leven, een andere raakte gewond. Een derde persoon werd opgepakt voor verhoor, de vierde Palestijn kon wegvluchten.

De sfeer aan de Gazastrook is al enkele maanden erg gespannen. Sinds eind maart werden tijdens protesten al 135 Palestijnen gedood, aldus het ministerie van Volksgezondheid in Gaza. Volgens de islamisten van Hamas, die de Gazastrook controleren en de protesten aansturen, gebruikt Israël de manifestaties als dekmantel om aanslagen uit te voeren.

Het Israëlische leger verklaarde maandag dan weer "dat Hamas verantwoordelijk is voor elke poging om het veiligheidshek over te steken en de veiligheidsinfrastructuur te beschadigen".
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guy perain

  Bijna zeker dat de helft van die Palestijnen, die daar staan stenen en brandbommen gooien, niet eens weet waarom ze daar staan!! Als ze het op die manier proberen te regelen is het normaal dat er aan de andere kant geschoten word!!

 • Manu Claes

  En zo blijft Hamas de Palestijnse bevolking maar oppoken. Goedkoop kanonnenvlees voor een terroristische organisatie zonder scrupules.

 • Vic Smeets

  Dus omdat ze iets ONBEMAND gingen stukmaken hebben ze de dood verdiend.... Goed bezig....

 • Gerrit Van dijck

  Moordenaars!!!doen en zeggen wat ze willen na landje pik.wie is de terrorist..?? Iemand die zijn land verdedigd of iemand die andermans land steelt?

 • Ben Van Loon

  Hij moet daar maar wegblijven!