Israël voert opnieuw luchtaanvallen uit in Syrië

Bewoners doorzoeken het puin na de luchtaanval van zaterdag.
EPA Bewoners doorzoeken het puin na de luchtaanval van zaterdag.
Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten hebben Israëlische vliegtuigen maandag luchtaanvallen uitgevoerd nabij Damascus. Twee dagen dagen geleden werden ook al bombardementen gemeld door Israël in de buurt van de Syrische hoofdstad.

"Israëlische vliegtuigen viseerden de omgeving rond Jamraya, dat dichtbij Damascus ligt (ten noordwesten, red.) en waar onder meer een wetenschappelijk centrum is gevestigd en een wapendepot van de regering en haar bondgenoten", zegt het Observatorium. De Syrische staatsmedia bevestigen dat "het luchtafweergeschut een Israëlische raketaanval op een van onze posities in de provincie Damascus heeft afgeslagen". Er zouden drie raketten zijn neergehaald.

Zaterdag meldde het Observatorium dat Israëlische raketten waren afgevuurd op "stellingen van het regime en zijn bondgenoten" ten zuidwesten van Damascus. De Syrische luchtafweer zou daarbij twee raketten hebben uitgeschakeld. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Daan Roos

    Israël, waar ben je mee bezig? De inspanningen van de Syrische bevolking, om komaf te maken met de Jihadisten, saboteren? Moet de oorlog blijven duren tot er van Syrië niets meer overblijft?

  • jan janssens

    Deash is toch verslagen en waarom op de regeringstroepen schieten ? Blijkbaar staat er meer op de agenda dan ze ooit verteld hebben. Wij volgen gewoon als de schoothondjes zonder te weten wat we aan het verliezen zijn. Israël en de USA hun grenzen zijn dicht, de UK en Australië ondertussen ook. Wij verwelkomen iedereen dank zij onze regering..