Israël voert luchtaanvallen uit op Gaza

Palestijnen en Israëlis demonstreren op de Gazastrook tegen Israëls annexatiepplannen van de Westelijke Jordaanoever.
Photo News Palestijnen en Israëlis demonstreren op de Gazastrook tegen Israëls annexatiepplannen van de Westelijke Jordaanoever.
Israël heeft zondagavond luchtaanvallen uitgevoerd op Gaza. De aanvallen komen er nadat vanuit dit Palestijnse gebied drie raketten werden afgevuurd op Israël, klinkt het. Bij de luchtaanvallen zouden vooral doelwitten van Hamas zijn geviseerd. Israël beschouwt Hamas als een terreurorganisatie. 

Volgens het Israëlische leger hebben zijn gevechtsvliegtuigen ondergrondse infrastructuur aangevallen. Er zijn voorlopig geen berichten over doden of gewonden.

De raketten die eerder op de avond vanuit Gaza richting Israël zijn afgevuurd, zouden volgens lokale media zijn terechtgekomen in onbewoond gebied. Eén raket zou volgens het leger ook zijn onderschept door het luchtafweersysteem 'Iron Dome'. De aanvallen werden nog niet opgeëist.

“Oorlogsverklaring”

Hamas waarschuwde eerder al dat ze de plannen van Israël om delen van de bezette gebieden op de Westelijke Jordaanoever te annexeren, beschouwt als een oorlogsverklaring. Israël zou vanaf 1 juli met de annexatie kunnen beginnen, maar heeft nog geen stappen ondernomen.

Hamas-aanhangers lopen langs een muurschildering die zich uitspreekt tegen Israëls annexatieplannen van de  Westelijke Jordaanoever.
AP Hamas-aanhangers lopen langs een muurschildering die zich uitspreekt tegen Israëls annexatieplannen van de Westelijke Jordaanoever.
Palestijnse aanhangers van Hamas demonstreren op de Gazastrook tegen Israëls annexatiepplannen van de Westelijke Jordaanoever.
AFP Palestijnse aanhangers van Hamas demonstreren op de Gazastrook tegen Israëls annexatiepplannen van de Westelijke Jordaanoever.