Israël valt pro-Iraanse milities aan Syrisch-Iraakse grens aan, minstens acht doden

Archiefbeeld.
EPA Archiefbeeld.
De Israëlische luchtmacht heeft vrijdagmorgen aan de grens tussen Syrië en Irak pro-Iraanse milities aangevallen. Dit hebben de kranten Jerusalem Post en Haaretz op gezag van Arabische media gemeld, eraan toevoegend dat het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten de aanval heeft bevestigd.

Er zouden in de regio Boukamal onder andere wapenopslagplaatsen en voertuigen zijn bestookt. In het gebied zijn meerdere explosies gerapporteerd. Volgens het SOHR heeft een “niet geïdentificeerd vliegtuig” bij de aanval minstens acht militanten van Hachd al-Chaabi gedood.
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • frans Venloo

  Israel is de bondgenoot van de VS en die mogen nu eenmaal ook moorden .Mogen ook kernwapens bezitten NIEMAND durft hier zelfs een woord tegen zeggen anders sancties van Truimpsken . Men is vergeten dat het bezetters zijn .

 • Luc Cleynhens

  Groot gelijk van Israel, Iran is toch dat land dat heeft verklaart om als ze de kans krijgen Israel van de kaart te vegen !!!

 • Nick Peeters

  groot gelijk Israel, steun van Europa hoef je niet te verwachten

 • Diane Bernaerts

  En nu geen verontwaardigde reacties van de VS of de NAVO? Wat heeft Israël daar eigenlijk te zoeken? Die liggen toch niet in oorlog met Syrië of Irak? En van IS heeft Israël ook geen last. Toeval dat ze net nu de boel gaan oppoken?

 • Gerd Goossens

  Verbaast me niet. Israël is de grootste bondgenoot van de USA. Ze zullen mekaar wel 'helpen'.