Vier doden en 30 gewonden bij ontploffing raket in Gaza

AFP
In Gaza zijn vier leden van een Palestijnse familie omgekomen bij een ontploffing. Dertig andere mensen raakten gewond, zo heeft een woordvoerder van het door Hamas gecontroleerde ministerie van Gezondheid gezegd. De explosie in een huis in de stad Rafah werd naar verluidt veroorzaakt door een oude, niet-ontplofte raket.

Volgens de autoriteiten in Rafah kwam het tot een ontploffing toen de eigenaars samen met enkele arbeiders puin uit het huis wegdroegen. De woning werd tijdens de oorlog met Israël van vorige zomer vernield.

Nog in Gaza werd vandaag een Palestijn ter dood veroordeeld door een militaire rechtbank op beschuldiging van samenwerking met de Israëlische vijand. Doodstraffen die in de Palestijnse gebieden worden uitgesproken moeten normalerwijze nog worden goedgekeurd door de Palestijnse president Mahmoed Abbas, maar de terreurbeweging Hamas, die in de Gazastrook aan de macht is, erkent zijn legitimiteit niet. Volgens de Palestijnse wet staat op moord, drugshandel en 'collaboratie' de doodstraf.