Roseanne Barr spreekt begin volgend jaar in Israëlisch parlement

Roseanne Barr begin dit jaar.
REUTERS Roseanne Barr begin dit jaar.
Roseanne Barr is volgende maand in Jeruzalem om het Israëlisch parlement, de Knesset, toe te spreken. De in opspraak geraakte comédienne en actrice zegt dat ze "belangrijk werk" te doen heeft en tegen "de verraderlijke en antisemitische BDS-beweging".

Volgens Israëlische media spreekt Roseanne op 30 januari in de Knesset over de BDS-beweging, een wereldwijde campagne die oproept tot vreedzaam verzet tegen Israël om het land te bewegen haar verplichtingen met betrekking tot de mensenrechten van de Palestijnen na te komen. ‘BDS’ staat voor ‘Boycott, Divestment and Sanctions’, ofwel ‘Boycot, Desinvesteringen en Sancties.

De reis van de comédienne is een idee van de bekende rabbijn Shmuley Boteach, van wie Roseanne sinds haar ontslag veel steun krijgt.

Racistische opmerking

Een racistische opmerking op sociale media kostte Roseanne in mei haar rol in de naar haar vernoemde sitcom. Roseanne, dat na een afwezigheid van ruim twintig jaar terug op tv kwam, was een groot succes, maar desondanks besloot ABC de stekker uit de show te trekken na Barrs tweet. Niet lang daarna werd bekend dat de makers van het programma werken aan een spin-off zonder Barr, die The Conners gaat heten.

Roseanne liet in september weten tijdelijk in Israël te willen gaan wonen, omdat ze zich een aantal maanden op haar joodse geloof wil richten. "Ik heb de mogelijkheid daar lessen te krijgen van mijn favoriete leraren, dus dat is waar ik naartoe verhuis", zei de comédienne in een podcast van Boteach. "Ik heb de mazzel dat ik wat centen achter de hand heb, ik prijs me gelukkig dat ik kan gaan. Het is een groot plezier en een voorrecht om een joodse vrouw te zijn.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • cecil atherton

    Het verhaal van de kikker en de schorpioen. Altijd actueel en zichzelf altijd herhalend.