Palestijnse minister komt om tijdens clash met Israëlische troepen

Volgens Palestijnse bronnen overleed de minister nadat een Israëlische soldaat hem op de borstkas had geslagen met een helm of geweerkolf.
EPA Volgens Palestijnse bronnen overleed de minister nadat een Israëlische soldaat hem op de borstkas had geslagen met een helm of geweerkolf.
Een Palestijnse minister, Ziad Abu Ein, is gedood tijdens een betoging op de Westelijke Jordaanoever. De bewindsman werd aangevallen door Israëlische militairen tijdens schermutselingen in het dorp Turmusiya. Hij overleed aan zijn verwondingen op weg naar een ziekenhuis in Ramallah, meldt The Jerusalem Post.

Volgens Palestijnse bronnen overleed de minister nadat een Israëlische soldaat hem op de borstkas had geslagen met een helm of een geweerkolf, zo meldt het agentschap Ma'an News. De man zou ook traangas hebben ingeademd.

Paard gestolen
De Israëlische troepen waren tussenbeide gekomen om het geweld te onderdrukken dat ontstond nadat joodse kolonisten de Palestijnen ervan hadden beschuldigd een paard te hebben gestolen, meldt Ynet.
 
Op hun beurt beweerden de Palestijnen dat de kolonisten olijfbomen en voertuigen hadden vernield.

"Barbaarse daad"
Palestijnse activisten zetten op Twitter een foto van de stervende minister.  De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft al gereageerd op het overlijden, en noemde het een "barbaarse daad die niet getolereerd kan worden." Gevreesd wordt dat de dood van de minister de spanningen in de regio zal doen oplaaien.