Palestijnen dreigen contact met VS te verbreken als ze PLO-kantoor in Washington sluiten

De Palestijnse vlag bij het PLO-kantoor in Washington.
AFP De Palestijnse vlag bij het PLO-kantoor in Washington.
De Amerikaanse regering heeft gedreigd het kantoor van de Palestijnse bevrijdingsorganisatie PLO in Washington te zullen sluiten, omdat de Palestijnen het Internationale Strafhof (ICC) in Den Haag proberen te bewegen onderzoek te doen naar vermeende oorlogsmisdaden door Israël.

De Palestijnse tophandelaar Saeb Erekat zei dat hij daarover zaterdag een brief heeft ontvangen van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens Erekat voert de Israëlische regering-Netanyahu flinke druk uit op de regering van Donald Trump. 

De Palestijnse autoriteiten zijn ontzet over de aankondiging van de Amerikaanse regering dat het kantoor mogelijk dicht moet. De Palestijnen dreigen nu om in dat geval alle communicatie met Washington te beëindigen.

Erekat noemt het Amerikaanse voornemen onaanvaardbaar en een ondermijning van de toch al moeizame vredesonderhandelingen. Ook de Palestijnse president Abbas spreekt van 'gevaarlijke gevolgen voor het vredesproces'.

President Trump heeft 90 dagen de tijd om een definitieve beslissing te nemen.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Emir Alispago

    Na 70 jaar stille genocide, onderdrukking en land diefstaal dor de bezettingsmacht Israël mogen de Palestijnen zelfs niet naar de strafhof stappen om zich te beklagen. Maar ondertussen werkt Trump administratie aan een "vredesakkoord". Tot de laatste Palestijns is verdwenen van zijn land. Lang leve de democratie.

  • Paul Boutsen

    Vreemd toch dat het enige land waar het stabiel is in het midden oosten, het land is dat een ander geloof erop nahoudt. Alle andere landen vervallen intern in burgeroorlogen omwille van hun geloof, en willen de aanstook zijn tot een wereldbrand.

  • george patrick martou

    weeral een daad van provokatie door usa ! die kunnen niets anders dan provoceren en oorlogstoken ! dat land is een ramp en we beginnen het stillekes aan beu te worden ! usa wees toch beetje menselijker en minder macho/agressief/uitdagend !!!