Netanyahu zegt reis naar Duitsland af wegens geweld in bezette gebieden

Premier Netanyahu (links) en defensieminister Moshe Yaalon (midden) krijgen uitleg van een legerofficier tijdens een bezoek aan de plek waar op 1 oktober een ISraëlisch koppel werd gedood.
EPA Premier Netanyahu (links) en defensieminister Moshe Yaalon (midden) krijgen uitleg van een legerofficier tijdens een bezoek aan de plek waar op 1 oktober een ISraëlisch koppel werd gedood.
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft een bezoek morgen aan Duitsland om veiligheidsredenen afgezegd. Er zijn al tien dagen van geweld in de bezette gebieden als gevolg van opgelopen spanningen tussen Israëli's en Palestijnen.

Het geweld tussen Israëli's en Palestijnen neemt de voorbije tijd hand over hand toe. In de Oude Stad van Jeruzalem viel een Palestijnse vrouw woensdag nog een joodse man met een mes aan en verwondde hem licht. De man slaagde erin een wapen te trekken en schoot de vrouw neer. Ze werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.
    
In Kiryat Gat, een stad in Centraal-Israël, werd een Arabische man enkele uren later doodgeschoten door de politie nadat hij een Israëlische militair met een mes verwond had.