Netanyahu prijst soldaten na doodschieten van 16 Palestijnen in Gazastrook

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu.
AFP De Israëlische premier Benjamin Netanyahu.
De Israëlische premier Bejamin Netanyahu heeft zaterdag het leger gefeliciteerd voor het "beschermen van de grenzen van het land". Dat doet hij nadat Israëlische soldaten vrijdag minstens zestien Palestijnen hadden gedood en 1.400 verwond, die aan het manifesteren waren aan de grens van de Gazastrook.

"Bravo aan onze soldaten", zegt de regeringsleider in een mededeling. "Israël treedt hard en vastberaden op om zijn soevereiniteit en de veiligheid van zijn burgers te beschermen." Het ministerie van Buitenlandse Zaken stelt in de andere mededeling dat de omheining tussen Israël en de Gazastrook een "soevereine staat en een terreurorganisatie" scheidt, waarmee het naar de radicaal-islamistische Palestijnse organisatie Hamas verwijst.

Vrijdag namen tussen 20.000 en 30.000 Palestijnen deel aan de "Grote Mars van de Terugkeer". Ze betoogden voor het recht van Palestijnse vluchtelingen en hun nakomelingen om naar huis terug te keren in wat vandaag Israël is. De manifestatie draaide echter uit in geweld, met minstens 16 doden en 1.400 gewonden tot gevolg.

Het Israëlische leger zegt dat acht van de doden "gekende terroristen" zijn. Zeven van hen zouden lid zijn van Hamas, de achtste een militant van de Al-Aqsa Martelarenbrigade. 
73 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fredien Vandervekens

  Netanyahu prijst zijn soldaten. En Abbas zijn intifadisten. En dan ?

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Reeds zeventig jaar is er een genocide tegen de Palestijnen aan de gang. Wie heeft de moed om de moordenaars een halt toe te roepen ?

 • Remi Kastaar

  Das wat anders dan hier he ! lol

 • Katrien De vos

  Deze oorlogsmisdadigers maasamoordenaars moet op gepakt worden en levenslang opgesloten worden !

 • Jef Lois

  Erdogan houd je vuile mond man laat eens weten hoeveel doden er al gevallen zijn in Syrië onder de Turkse bombardementen? Jij vuile huichelaar een oorlog voeren in een ander land waar je geen enkele toestemming voor hebt zelfs niet van de VN. En Israël mag toch zijn grens verdedigen tegen de terroristen van Hamas of niet? Waarom voert Hammas met bussen de mensen naar de grens als kanonnenvlees?

Video