Ga naar de mobiele website
^ Top

Moefti van Jeruzalem opgepakt door Israëlische politie

De moefti van Jeruzalem, Mohammed Hussein, is in Jeruzalem door de Israëlische politie opgepakt, na een aanval waarbij twee Israëlische politieagenten gedood werden, zo hebben zijn verwanten gemeld. De arrestatie werd niet bevestigd door de Israëlische politie.

De grootmoefti stond op het ogenblik van zijn arrestatie samen met andere Palestijnen bij de Leeuwenpoort in de oude stad om de sluiting van de Tempelberg naar aanleiding van de aanval aan de kaak te stellen.

"Een speciale politie-eenheid heeft de sjeik gearresteerd" bij de Tempelberg, zei Khaled Hamo, een van zijn lijfwachten. "We weten niets over mijn vader, die naar een politiepost werd gebracht" in het geannexeerde en bezette Oost-Jeruzalem, zei zijn zoon Jihad Hussein. "Ik was bij hem, hij heeft niets gedaan en ik weet niet waarom ze hem gearresteerd hebben."

De arrestatie gebeurde enkele uren nadat drie Israëlische Arabieren het vuur hadden geopend in de oude stad van Jeruzalem. Daarbij werden twee politieagenten gedood. De drie daders werden achtervolgd en op de Tempelberg doodgeschoten. Daarop sloot de politie alle toegangen tot de Tempelberg en werd het vrijdaggebed op deze heilige plaats voor de islam afgelast.

Meer over1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Joke De kufr

    Ze zijn altijd onschuldig

Meld een bug