Luchtaanvallen Gaza: drie kinderen lichtgewond

UNKNOWN
Bij luchtaanvallen van Israëlische gevechtsvliegtuigen in de nacht van donderdag op vrijdag op de Gazastrook zijn drie kinderen lichtgewond geraakt. Dat zegden ziekenhuisbronnen en de veiligheidsdiensten van de islamitische beweging Hamas, die het Palestijnse gebied controleert.

De raids kwamen er nadat de afgelopen dagen vanuit de Gazastrook meerdere raketten werden afgevuurd op Israël. Vorige week kwamen ook twee Israëlische soldaten en twee Palestijnen om het leven bij confrontaties.
 
Glasscherven
Volgens Hamas namen de vliegtuigen donderdagnacht voorzieningen van "Palestijnse verzetsgroepen" onder vuur. Maar er zou ook een kleine fabriek voor melkproducten in de wijk Sabra, in het westen van Gaza stad, compleet vernietigd zijn, zegden getuigen. Het was bij de aanval in Sabra dat drie jonge kinderen, van twee, drie en elf jaar, gewond raakten. Ze werden getroffen door glasscherven, zei het hoofd van de Palestijnse spoeddienst in Gaza. Aanvankelijk was er enkel sprake van materiële schade. (belga/kve)