Leraar plakt kleuters Jodenster op

PHOTO_NEWS
Een leraar van een kleuterschool in Israël is geschorst, omdat hij de leerlingen bij wijze van Holocaustherdenking een davidster op had geplakt. De ouders reageerden geschokt toen ze hun kinderen ophaalden van school, aldus de Britse krant The Telegraph en de Israëlische krant Haaretz.

"Ik weet niet meer of en hoe wij op de kleuterschool de Holocaust herdachten, maar de manier waarop de boodschap hier is overgebracht, was op een verwerpelijke, onacceptabele manier'', aldus een moeder van een van de kinderen.

Ook in Tel Aviv zorgde de herdenkingsdag voor de Holocaust op een school voor ophef. Onder de titel 'Het Ultieme Oplossingsplan' moesten tienjarige leerlingen een opstel schrijven, waarin ze moesten inbeelden dat ze een dag in een concentratiekamp zaten, zich moesten verbergen voor de nazi's op een onderduikadres of een gesprek met een nazi-officier aanknoopten.Het ministerie van Onderwijs vond dat project "ongepast''.

Tegelijk wakkeren de kwesties de discussie in Israël aan over op welke leeftijd kinderen blootgesteld mogen worden aan de gruwelijke details van de Tweede Wereldoorlog.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels