Kremlin: "VS splijten wereld over Midden-Oosten"

Palestijnse demonstranten rennen weg van het traangas dat de Israëlische troepen afvuren tijdens een protestactie tegen het besluit van Trump om Jeruzalem te erkennen als ISraëls hoofdstad.
REUTERS Palestijnse demonstranten rennen weg van het traangas dat de Israëlische troepen afvuren tijdens een protestactie tegen het besluit van Trump om Jeruzalem te erkennen als ISraëls hoofdstad.
De toestand in het Midden-Oosten wordt alleen maar ingewikkelder en de wereld raakt verdeeld door de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël. Dit zei de woordvoerder van het Kremlin vandaag. Hij reageerde op de aankondiging van de Amerikaanse president Trump dat Washington Jeruzalem als Israëls hoofdstad erkent.

Jeruzalem is in de ogen van de wereldgemeenschap al zeventig jaar een plaats die een cruciale rol zou moeten spelen bij het bereiken van vrede tussen de Israëli's en Palestijnen. Lange tijd wilden de VN een internationaal bestuur voor Jeruzalem.
Het Arabische oosten van de stad is echter in 1967 door Israël bezet en vervolgens geannexeerd. De VN eisen dat de bezetters vertrekken en onderhandelen over vrede tussen een Joodse en een Palestijnse staat.
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • willy platteau

  de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet !!

 • Walter Claeys

  Mis hoor! De wereld is al gespleten sedert de Rusland de Krim heeft gestolen.

 • mark devos

  look who's talking .. das de mop van de week

 • Sobek Wessels

  Rusland ; Mss de Krim al vergeten of dat vliegtuig MH17 ?? Van wie denk je dat N-Korea zijn nucleair materiaal heeft en de technologie en materialen voor zijn raketten ? Trouwens de VN wat een achterlijk nutteloze organisatie is dat veel Bla bla maar ze Doen Niks ??

 • sylvain vlerick

  rusland kan het goed uitleggen maar wat met de krim ? oekraine iemand ??