Israëlische troepen doden Palestijnse verdachte van moord op rabbijn

Na de inval in de verblijfplaats van Jarrar braken onlusten uit tussen tientallen Palestijnen en de Israëlische troepen.
AP Na de inval in de verblijfplaats van Jarrar braken onlusten uit tussen tientallen Palestijnen en de Israëlische troepen.
De Israëlische veiligheidstroepen hebben bij een inval, deze ochtend vroeg, de Palestijnse man gedood die volgens hen een Israëlische kolonist doodde. De 35-jarige rabbijn Raziel Shevach werd op 9 januari gedood toen hij met zijn auto in de buurt van de tot voor kort illegale voorpost Havat Gilad reed, waar hij woonde. Dat leidde tot een wekenlange klopjacht op de 26-jarige Ahmad Nasr Jarrar, die volgens Israël achter de moord zat.

De Israëlische krant Haaretz meldt dat hij bij een inval vroeg in de ochtend op de Westelijke Jordaanoever werd doodgeschoten. Na de inval braken er onlusten uit tussen tientallen Palestijnen en de Israëlische troepen. Twee Palestijnen liepen verwondingen op door rubberkogels, en zeven anderen raakten gekwetst door het inademen van traangas.

Volgens het Israëlische leger kwam Jarrer met een automatisch geweer tevoorschijn uit het omsingelde gebouw waar hij zich bevond. Daarop werd hij doodgeschoten.

De Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman stelde in een reactie dat het "slechts een kwestie van tijd" was, vooraleer het hoofd van de cel die rabbijn Raziel Shevach vermoordde werd getroffen".

Door de dood van Shevach besloot de Israëlische regering om Havat Gilad te legaliseren als kolonie. Volgens het internationaal recht zijn alle Israëlische nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever echter illegaal. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rachel Boamah

    volledig mee eens gerome, enkel zij staan precies buiten de wet

  • Gerôme Vereecke

    Een verdachte oppakken en voor de rechtbank brengen is zó deja-vu he... Dat geldt vast alleen voor mensen van het uitverkoren ras.