Israëlische troepen doden Palestijnse tiener die de grens wil oversteken

Familieleden van Abdullah Ghaith, de tiener die vandaag werd doodgeschoten, zoeken steun bij elkaar in het ziekenhuis.
REUTERS Familieleden van Abdullah Ghaith, de tiener die vandaag werd doodgeschoten, zoeken steun bij elkaar in het ziekenhuis.
Israëlische troepen hebben een Palestijnse tiener gedood die over een veiligheidshek probeerde te klimmen om zo vanuit de bezette Westbank Jeruzalem binnen te komen. Dat zegt een Israëlische ambtenaar en enkele Palestijnse getuigen. Het nieuws komt er nadat eerder op de dag twee Israëliers aangevallen werden met een mes. 

De getuigen vertellen aan Reuters dat de 16-jarige jongen de grens tussen de Westbank en Betlehem probeerde over te steken. Hij wilde naar Jeruzalem om er te bidden in de Al-Aqsamoskee op de laatste vrijdag van de Ramadan. Hij zou overleden zijn door een geweerschot dat zijn hart en longen raakte.  

Israël is extra alert voor geweld tijdens de Ramadan, de islamitische vastenmaand. Zeker nadat vandaag ook al bekend raakte dat twee Israëliers slachtoffer werden van een mesaanval door een Palestijnse man. De dader werd gedood, de slachtoffers raakten gewond, maar overleefden de aanval. 

AFP3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Recardo Fratali

    Die zionisten moet veroordeeld worden . Dat ze het land terug geven aan het Palestijnse volk .

  • michel De Blay

    Wat ik nog nooit iemand heb horen uitleggen is waarom de Egyptenaren,die ook een grens hebben met de Gaza-strook die grens dicht houden???

  • Mohamed EL Basmaki

    Hoelang moeten wij deze actie nog kunnen verdragen