Israëlische luchtmacht valt doelwitten in Gaza aan na raketaanval

Een vuurbal na een Israëlische luchtaanval op Gaza.
AFP Een vuurbal na een Israëlische luchtaanval op Gaza.
De Israëlische luchtmacht heeft doelwitten in het zuiden van de Gazastrook bestookt nadat er vrijdagavond vanuit de Palestijnse enclave twee raketten waren afgevuurd op een nabijgelegen Israëlisch dorp. Bij die aanval waren geen gewonden gevallen. Volgens het Israëlische leger zijn er in Gaza werkplaatsen geraakt waar munitie en raketten worden vervaardigd.

De spanningen tussen Israël en de Palestijnen lopen opnieuw omdat Israël voornemens heeft om delen van de Westelijke Jordaanoever te annexeren. Volgens het vredesplan voor het Midden-Oosten dat de Amerikaanse president Donald Trump uitwerkte, zouden de Joodse nederzettingen definitief deel van Israël worden en zou Israël ook de strategisch belangrijke Jordaanvallei krijgen. In ruil krijgen de Palestijnen een echte onafhankelijke staat. 

Israël wil binnenkort een beslissing nemen over de uitvoering van dat plan, dat door de Palestijnen als een oorlogsverklaring wordt gezien.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • danny braun

    Het wordt tijd dat ze beseffen dat je niet zomaar een soeverein land kunt aanvallen zonder gevolgen. Israël heeft het recht en de plicht om zijn natie koste wat het kost te beschermen. Er zal vrede zijn wanneer de Palestijnen hun leven waarderen boven hun haat tegen de Israëliërs!