Israëlische luchtaanvallen op Gaza na incidenten aan de grens

Een familielid van de 24-jarige Mohammed al-Nabaheen, die door Israëlische tanks dodelijk geraakt werd, huilt bij het vernemen van de dood van de jonge man.
AFP Een familielid van de 24-jarige Mohammed al-Nabaheen, die door Israëlische tanks dodelijk geraakt werd, huilt bij het vernemen van de dood van de jonge man.
Het Israëlische leger heeft gisterenavond luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat er eerder op de dag incidenten hadden plaatsgevonden aan de grens tussen Israël en het Palestijnse gebied. Daarbij werd toen een Israëlische soldaat beschoten en kwam één Palestijn om het leven. 

Volgens het leger werden dinsdagavond stellingen van Hamas in het noorden van Gaza geviseerd. Aan Palestijnse kant werd nog niet gecommuniceerd over mogelijke slachtoffers.

Eerder op de dag was er nog geweld aan de grens. Volgens het Israëlische leger werd er verschillende malen geschoten op zijn soldaten, waarbij een scherpschutter de helm van een Israëlische soldaat zou hebben geraakt. Die zou lichtgewond zijn. Het Israëlische leger schoot terug met tanks, waarbij één Palestijn, de 24-jarige Mohammed al-Nabaheen omkwam en vier gewond raakten. De slachtoffers zouden Hamas-militanten zijn.

Onrust aan grens met Gazastrook

De laatste maanden is het opnieuw erg onrustig aan de grens met de Gazastrook. Elke vrijdag protesteren er duizenden Palestijnen tegen de Israëlische blokkade. Bij de protesten kwamen al zo'n 220 Palestijnen om het leven. 

Maar de jongste weken was het opnieuw wat kalmer, tot gisteren. Volgens de krant Haaretz zou het Israëlische veiligheidskabinet vandaag bijeenkomen om zich te beraden. Israëlisch premier Benjamin Netanyahu besliste al om een gift van 15 miljoen dollar van Qatar voor de Palestijnen, niet toe te laten.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Martin Meuris

  Dat de mensen blijven partij trekken voor Israël begrijp ik niet, de Palestijnen worden zo erg onderdrukt en zijn volledig van de rest van de wereld afgesloten, en dan wordt een klein incident beantwoord met luchtaanvallen! En de meeste mensen hier vinden dat normaal.

 • Ben Strubbe

  Het zou nochtans heel eenvoudig zijn. Laat de Palestijnen stoppen met de aanvallen op Israël, dan heeft het land geen excuus meer om (terecht) toe te slaan. Het helpt natuurlijk ook niet als de Arabieren de Joodse gemeenschap nog steeds volledig willen vernietigen.

 • Karel Van Geel

  Na elke aanval of aanslag door de Palestijnse moslimextremistische terroristen moet Israël ongemeen hard toeslaan dat is de enige taal dat ze begrijpen.

 • Erhan Kocaman

  Een van de grootste tereur staat die op aarde bestaat is israil waar ze denken een land te hebben zijn ook van Palestijnen alstublieft lees eens en zoek eens welke laffe daden dat ze allemaal doen.!!!!

 • Alfons Delaar

  Palestijnen vallen Israëli's aan, geen woord in de media. Israël reageert op het geweld, media zegt dat Israël Gaza aanvalt..