Israëlisch leger voert twee luchtaanvallen uit tegen Hamas op Gazastrook

AP
Het Israëlische leger heeft in de nacht van gisteren op vandaag twee luchtaanvallen uitgevoerd op het zuiden van de Gazastrook tegen doelwitten van Hamas. Dat deed het als een vergeldingsactie tegen de lancering van een raket richting Israël, aldus een woordvoerder van het leger. Er vielen geen slachtoffers.

"De aanvallen waren gericht tegen twee doelwitten die gelinkt zijn aan Hamas, de islamistische Palestijnse beweging die de Gazastrook controleert, en waren een antwoord op een raketlancering van woensdagavond in de richting van Shaar HaNegev", aldus het leger in een persbericht. Sinds het begin van het jaar werden al negen raketten afgeschoten naar het zuiden van Israël vanop de Gazastrook, klinkt het nog.

"Het Israëlische leger gaat ervan uit dat Hamas verantwoordelijk is voor die aanvallen vanop de Gazastrook", aldus de woorvoerder. De Palestijnse veiligheidsdiensten bevestigden dat twee luchtaanvallen plaatsvonden tegen sites van de militaire tak van Hamas in Nousseirat en Rafah, en dat daarbij geen slachtoffers vielen.

Begin deze maand waren er hevige spanningen op de Gazastrook na verschillende raketaanvallen door de Palestijnen en luchtaanvallen door het Israëlische leger. Het ging toen om de zwaarste confrontaties tussen Hamas en het leger sinds 2014 en het in voege treden van een fragiel staakt-het-vuren na vijftig dagen van oorlog op de Gazastrook.