Israëlisch leger sluit Palestijnse radiozender

PHOTO_NEWS
Het Israëlische leger heeft in Hebron een Palestijnse radiozender gesloten. In de kantoren van de in 2002 opgerichte zender Al Hurria heeft het leger zendmateriaal in beslag genomen. De zender wordt er door de Israëlische troepen van beschuldigd aangezet te hebben tot mesaanvallen en "foute informatie", over ontvoeringen en moorden van Palestijnen door de Israëlische strijdkrachten, verspreid te hebben, om op die manier aan te zetten tot geweld. De radiozender zou ook families van zelfmoordterroristen gefeliciteerd hebben.

Sinds begin oktober zijn bij aanvallen door Palestijnen met messen negen Israëliers gedood. Aan Palestijnse kant vielen sindsdien 69 doden. De meesten van hen zijn aanvallers die doodgeschoten werden door de Israëlische veiligheidsdiensten of burgers.

Al Hurria werd in 2002 opgericht in de Gazastrook door Fatah, de beweging die momenteel geleid wordt door de Palestijnse president Mahmoud Abbad. Nadat Hamas in 2007 de controle kreeg over de Gazastrook verhuisde de zender naar Hebron. In 2002 en 2008 werd Al Hurria ook al gesloten. Volgens Palestijnse bronnen zal de sluiting nu een halfjaar duren.