Israëlisch leger doodt Palestijn bij raid op Westelijke Jordaanoever

Een Palestijn is zaterdag door kogels om het leven gekomen bij een raid van het Israëlische leger op de Westelijke Jordaanoever. Het nieuws is door het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt.

Het slachtoffer werd in het hoofd geraakt bij een schermutseling met het Israëlische leger nabij het plaatsje Birkin in het noorden van de Westelijke Jordaanoever.

Volgens het Israëlische leger waren de Israëlische militairen het plaatsje binnengetrokken, omdat ze een persoon volgden die ervan verdacht werd een rabbijn gedood te hebben vorige maand. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fons Casteels

  Inderdaad mijnheer De Groote, weer een dode. De échte moord werd evenwel gepleegd op 9 januari, toen in Havat Gilad een rabbijn werd doodgeschoten door Palestijnen. De schutter werd al geliquideerd door de Israëlische politie, en nu wilde die in Burqin zijn mededader arresteren. Die werd evenwel "beschermd" door 200 jongeren die met stenen naar de politieagenten gooiden - en daarom schoten die. Mijn bron? Een Israëlische online krant (Jerusalem Post).

 • Albert dombree

  zoals gewoonlijk heeft die brave Palestijn weer niks gedaan ( geen brandbom gegooid , met stenen gesmeten of geweld gebruikt tegen over de soldaten) . Ze lokken veel uit om daarna slachtoffer te zijn

 • Karel Van Geel

  Enkel door actief de palestijnse terroristen te achtervolgen en op te sporen waar ze zich ook bevinden kan Israel de veiligheid van haar bevolking garanderen.

 • Yves De Groote

  En weer een actie in de volkerenmoord op de Palestijnen. En weer zwijgt de EU, de VS, de VN.